7" Tablet Smoketech Technology - oprava firmware

Tento tablet je v podstatě čínský no name, který je pouze u nás přejmenován českou společností. Pořídíte ho za pár korun a pokud praskne LCD či dotyková vrstva, je lepší ho vyhodit, než-li se zabývat reklamací, kterou společnost ve většině případů stejně neuznává. Tento typ tabletu se však potýká s jedním softwarovým problémem, kterému nelze předejít. Jde o sekání, zamrzání a postupem času dojde k úplné destrukci spouštěcích a zaváděcích souborů Androidu, který pak nelze spustit ani v žádné jiné variantě (nouzový režim, atd..) Jedinou možností je tak přehrát firmware. A to zvládne každý z pohodlí domova...





BUDEME POTŘEBOVAT:
Program Phoenix Suit ke stažení ZDE (15,24MB)
Firmware k danému typu. Uvedený v návodu je ke stažení ZDE (462,66MB)
Propojovací kabel USB tablet-počítač
Případně pak ovladače ZDE (pokud už nejsou v počítači nainstalované)

Proces je jednoduchý a pokud jde všechno hladce, zabere jen pár minut. Důležité je však zkontrolovat vlastnosti daného tabletu, takže ho musíme rozebrat. Na straně, kde jsou vstupy a výstupy zatlačíme nehty a snažíme se tablet rozevřít. Po malém odcvaknutí, už půjde vše hladce.


Pak tablet opatrně otevřeme, pozor dejte na reproduktor. Ten je přilepený v bílém spodním krytu a vodiči je připojen k základní desce, tak ať ho neodtrhnete. Po té se naskytne takový pohled


Nyní je důležité hledat typ procesoru a desky, případně i datum sestavení. Jen podle těchto informací lze dohledat příslušný firmware. 

typ procesoru je A20
datum sestavení a typ základní desky A70X_V4

Na základě těchto informací lze na Internetu dohledat firmware (odkaz na tento typ je uvedený na začátku článku). Pokud máte jiný typ základní desky, nebo procesoru, jednoduše si přes Google vyhledejte svůj firmware a to tak, že do vyhledávače zadáte typ procesoru a základní desky. Pokud je váš typ desky a procesoru shodný s tím, co je na obrázku, máte práci o dost jednodušší, jelikož jsem hledání udělal za vás. Stačí tedy stáhnout obraz firmwaru a program jehož pomocí přehrajeme v tabletu ten špatný. Program po instalaci spustíme a přepneme se do Firmwaru...


Klikneme na Image a vyhledáme v počítači stažený soubor..



vybereme stažený firmware a potvrdíme.



Nyní musíme připojit tablet k počítači. Já měl nevýhodu, že v tomto typu tabletu prostě nebyl žádný konektor pro napájení z USB. Musel jsem tedy vzít USB kabel, který má na obou stranách samce. Jeden konec přišel do počítače a druhý do redukce na mini USB a ta přišla do tabletu. Trochu komplikované, ale šlo to. Než ale všechny kabely propojíme, je důležité držet tlačítko na tabletu. U mého typu to bylo tlačítko - na snížení hlasitosti. U jiného typu to zase může být tlačítko + na zvýšení hlasitosti. Je lepší vyzkoušet více variant, pokud se ta první nezdaří. Pokud máte v počítači správně nainstalované všechny ovladače, program se po detekci připojeného tabletu sám zeptá..


Otázku potvrdíme a provede se upgrade firmwaru..


Po úspěšném dokončení tablet odpojíme a zapneme. Je pravděpodobné, že v nově nahrané verzi nemusí být čeština. Nestává se to moc často, ale některé varianty nejsou určeny pro prodej na našem trhu a tak se čeština v Androidu prostě nenachází. Samotný program lze použít i pro jiný typ tabletů..

Komentáře

  1. Nemuzu najit firmware na smoketech, help me please

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě se teda vyplatí si za kvalitní automobilový firmware vyplatí připlatit. Ale jako pro kutili se článek určitě hodí (sám jsem to tak někdy dělal). Každopádně se to občas může pokazit a pak se člověk diví, protože byl zvyklý, že to vždycky předtím vyšlo :D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Váš příspěvek bude schválen pouze v případě, že neobsahuje odkaz na externí web.