Vystřelovací klíč 2019 - Ford Focus MK1 1999-2004

Od poslední přestavby vystřelovacího klíče utekla nějaká doba a tak je na čase se posunout zase o nějaký ten krůček dál. Tentokrát je tu model klíče, který všechny předešlé strčí hravě do kapsy...










Klíč k vozidlu je pro některé tím co ve skutečnosti opravdu je. Fyzický kus plastu a kovu díky kterým na dálku otevřete vozidlo, nastartujete a odjedete. Pro některé je však jakýmsi doplňkem a pro autíčkáře taková třešnička na dortu. Pokud je vozidlo i vaším koníčkem, účtenky za opravy, vylepšení a ladění by vyrovnali tloušťku Bible, pak je klíč právě tou pomyslnou třešničkou. Taková drobná vizitka na stole toho, co stojí před domem. Tento klíč bude na stole opravdu skvělou vizitkou. 


Klíč pracuje na stejné frekvenci jako ty předešlé na MK1, tudíž 433Mhz. Uvnitř je čip imobilizéru 4D60, baterie na dálkové ovládání a planžeta typu F021. Je tedy kompletní a nic nebrání jeho párování s řídící jednotkou a komfortkou. Po rozbalení mě čekalo milé překvapení. Klíč je mohutnější, robustnější a pevnější. Jak řekl kolega "působí to jako klíč od kamionu". Je pravdou, že chvilku jsem s klíčem ohledně velikosti bojoval. Naštěstí to ale byla změna k lepšímu a tak to netrvalo moc dlouho. Klíč je opravdu větší, lépe se hledá v kapse, lepé se drží v ruce při odemykání apod. Myslím, že dámy si zvyknou ještě rychleji. 

Součástí balíčku byla i samolepka s logem Fordu, stačí tedy jen sundat původní štítek a nalepit Forďácký. Stisk tlačítek je přirozenější, pevnější a je slyšet takový ten vysoký tón při dolehnutí spínačů, který se správně má ozvat. V některých detailech klíč připomíná koncern VW, ale to rozhodně není mínus. Široké pevné poutko umožňuje zavěsit klíčenku. Pozor však na ocelové kroužky na klíče, budete muset chvilku vybírat ten správný. Srovnání s původním klíčem snad ani není třeba, jelikož je vše patrné z fotek. Co je pro mne opravdu důležité je dosah dálkového ovládání. To je u tohoto klíče opravdovým silákem, jelikož dosah předčí i kvalitu originálního klíče od Fordu. Dalším velikým plusem je kontrolka vyslaného signálu. Už tak odpadají situace, kdy přijdete k vozidlu a po vymačkání několika stovek pokynů k odemčení zjistíte, že je evidentně vybitá baterie. U tohoto klíčku tento stav zjistíte po prvním stisknutí, kontrolka totiž neblikne a vy tak máte jasno v hlavě. 


Tlačítko pro zamknutí je poměrně dominantní a je umístěné hned nahoře. Stisk je velmi jistý a pevný. Ostatní tlačítka nahmatáte i se zavřenýma očima. Otevření samotné planžety je velmi rychlé a pevné. Celkově je tento klíč opravdu velmi kvalitní a rozhodně doporučuji každému přejít na tuto variantu. Níže uvádím odkaz nákupu:









Komentáře

  1. Mně se porouchalo auto asi před dvěma měsíci, a to zrovna ve chvíli, když jsem měl nejvíce práce. Naštěstí mám Fabii, takže se nám rychle podařilo sehnat originální díly Škoda, hned tak šlo opravit elektriku i samotné odemykání a další nešvary. Nedokážu si představit, že bych měl jinou značku, tam by to bylo asi těžší.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem právě před nedávnou dobou sehnal na internetovém bazaru za výbornou cenu 7 let starého Forda Focuse a jedinou vadou na celé koupi bylo to, že neměl majitel původně dodávaný klíč, ale hodně obyčejnou náhradu bez možnosti odemykání na dálku. Objednal jsem si tedy přes jeden německý e-shop klíč nový, použil slevový kupon a nyní jsem z auta úplně u vytržení :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Co jsem se tak koukala po autech, tak autopůjčovna Brno dnes už také nabízí moderní vozy, které mají vystřelovací klíč. Možná to nebude úplně ten stejný typ, neboť se těch klíčů vyrábí opravdu velké množství a tak, ale něco najdete. No věda jde dopředu a dnes už nemusíte nosit klíč v jedné poloze.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se už v autě rozbily hned dvakrát klíče, a to přímo na nákupu. Takže, když jsem dojel zpět k autu nemohl jsem ho otevřít a neměl jsem ani, kam dát nákup, který nebyl zrovna malý. Naštěstí se mi podařilo sehnat kontakt na zámečnictví, odkud rychle přijeli a auto otevřeli.

    OdpovědětVymazat
  5. Kamarád si nechal dovézt auto Audi z Německa, protože tady mu žádné nepadlo do oka. Vybral si ho na ověřených a důvěryhodných internetových stránkách. Vše šlo skvěle, když auto dovezli kamarád byl moc spokojený, jen jsme čekali kdy se něco pokazí. Protože vždycky se musí něco pokazit. Palubní počítač byl jen v němčině, ale naštěstí kamarádovi byl doporučen překlad Audi.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Váš příspěvek bude schválen pouze v případě, že neobsahuje odkaz na externí web.